2017. máj 06.

Szintetizátor oktatás

írta: Ninet
Szintetizátor oktatás

A szintetizátorral való ismerkedés alapjait mutatja be ez a 4 részes oktatóvideó-sorozat, mely nem kíván semmiféle előképzettséget, zeneiskolai tudást. Mindenkinek szól, aki szeretne ezen hangszeren játszani.

Az első rész anyaga a billentyűzet hangjainak megismerését, alapszintű kottaolvasást, valamint a zenéléskor használt rendezett ujjrend használatát mutatja be.

A kíséret játszásánál fontos szerepe van az akkordoknak, melyeket több hang együttes lenyomásával szólaltathatunk meg. Ezt senki nem tanulja meg az anyja hasában, de az alábbi videó felfedi az akkordok titkát.

Az eddig háttérbe szoruló fekete billentyűk a 3. videóban előtérbe kerülnek. Így már valóban teljes képet kapunk arról, hogy minden hangot ott szólaltassunk meg, ahol annak helye van a hangszeren Két dalon (Love Me Tender, More) keresztül szerezhetjük meg ezen ismreteket.

A 4. videó pár funkciót mutat be, melyek használata megkönnyítheti a muzsikus dolgát. A leckék tanulmányozása csak az első lépés. Ami igazi sikerélményt hoz, az a gyakorlás. :) 

Szólj hozzá

zene videó