2017. aug 17.

Általános iskolai tananyagok 5-8. osztályig

írta: Ninet
Általános iskolai tananyagok 5-8. osztályig

education-1606960_340.png

Az általános iskola felső tagozata sok változást hordoz egy tanuló életében. Több tanár, több elvárás, több óra, több tanulandó. Jellemző, hogy ilyenkor bizony a tanulmányi átlagok romlanak. Ezen helyzeten talán sikerül változtatni. A videotanar.hu internetes oldal szerkesztői nem kis fába vágták a fejszéjüket. Azzal a céllal indult a honlap, hogy a Nemzeti Alaptanterv általános iskolai felső tagozatos tananyagának egészét digitalizálják oktatóvideók formájában, melyekhez ellenőrző tesztek is párosulnak. A tananyagok szabadon elérhetőek, kulcsszó, tantárgy, évfolyam szerint kereshetünk célirányosan a feltöltött 850 videó között. A hozzájuk tartozó feladatsorok megtekintését és használatát egy ingyenes előzetes regisztráció kell, hogy megelőzzön.
Pár gondolatot szeretnék megosztani mely velem történt általános iskolai éveim alatt. Sosem voltam él tanuló, erős középmezőnyös játékosként jártam végig ezen éveket. A nyolc évből kettő azonban mégis kiemelkedő volt, melynek tapasztalatai az alábbiak. A tanulás helyett az előretanulás volt a jellemző. Tanórákra igyekeztem a következő anyagrészt áttanulmányozni, megérteni. Az előretanulás hozadéka az volt még, hogy órákon többet tudtam jelentkezni és a feltett kérdésekre helyes válaszokat adni. Így persze a tanári dicséretek sem maradtak el, melyek tovább motiváltak a tanulás terén. Ezen évekre visszaemlékezve, tényleg jó érzésekkel mentem egyik nap a másik után az iskolába, mivel több volt az önbizalmam is.
A videotanar.hu internetes oldalon a videók többsége max. 15 percben foglalják össze az anyagrészeket, melyeket korlátlan mennyiségben tekinthetünk meg. Veszíteni való nincs, mivel ingyenes. :-)

Szólj hozzá

videó általános iskola